Vastuullisuus

Focusoiva Oy  ottaa ympäristövastuunsa tosissaan. Pyrimme kuviemme valmistuksessa ympäristöystävälliseen tuotantoon, jotta myös kuvattavat lapset ja nuoret saisivat nauttia kauniista ja puhtaasta ympäristöstä myös vanhemmalla iällä. Haluamme varmistaa että voimme hyvällä mielellä jatkaa päiväkoti- ja koulukuvausperinnettä myös tuleville sukupolville.

Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Focusoivan kuvien tuotannolle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti jo vuonna 2015. Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, jonka avulla pyrimme kestävän kehityksen näkökulmasta kehittää toimintaamme, ja tiedostaa liiketoimintamme ympärisstövaikutukset. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä auditoidaan kolmen vuoden välein.

  • Huomioimme ympäristönäkökohdat ja -vaikutukset liiketoimintamme suunnittelussa.
  • Pyrimme tehostamaan asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme ympäristömyönteisyyttä.
  • Suosimme yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä, jotka toimivat ympäristöpolitiikkamme mukaisesti ja joilla ympäristöajattelu on myös osana liiketoimintansa strategiaa.
  • Kuviemme tuotannossa käytetyt valokuvapaperit, paperit ja paperista valmistetut tuotteet ovat kaikki FSC-sertifioituja tai niillä on PEFC-sertifikaatti.

Lisäksi varmistamme säännöllisin väliajoin, että voimassa olevat ympäristölainsäädännöt tulevat huomioiduksi toiminnassamme ja pyrimme myös ennakoimaan lainsäädännön kehitystä. Tuotteidemme tuotannossa kehitetään entistä tehokkaampia työmenetelmiä, joiden avulla materiaalihukkaa voi vähentää. Tuotannossa lajittellaan ja kierrätetään jätteet tehokkaasti. Toimituksissa käytetään mm. hiilineutraaleja Postin Green -palveluita.

Ympäristöystävällistä kuvanvalmistusta

Keväällä 2019 kuviemme valmistamisessa siirryttiin uuteen aikaan. Focusoivan kuvien valmistukseen käytetään kemikaalitonta HP Indigo-tuotantolaitetta, joka takaa ympäristöystävällisen kuvanvalmistuksen. Perinteisessä valokuvanvalmistuksessa käytetyt kemikaalit ovat ympäristöjätettä.

Kemikaalittomassa valokuvien valmistuksessa väriaine siirretään suoraan valokuvapaperille. Tämän ansiosta valmistuksessa ei muodostu ongelmajätteitä eikä hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi HP Indigo on valmistettu kestävistä komponenteista, jotka ovat tuotannosta poistamisen jälkeen kierrätettävissä.

Kuviemme tuottaja kartoittaa tasasin aikavälein kuvien tuotannossa syntyvän hiilijalanjäljen. Vaikka kuvien valmistuksen hiilijalanjälki onkin pienentynyt modernien laitteiden ansiosta, kompensoi kuvien valmistaja hiilijalanjälkensä kasvattamalla metsää kotimaisille joutomaille yhdessä PuuniOy:n kanssa. Verkkokaupassamme voi myös ostaa hiilinegatiivisia tuotteita, joiden hinnassa on ylikompensoitu kuvauspalveun ja kuvatuotteen hiilijalanjälki.